Nyhetsbrev April

Kära berättarvänner!

Hoppas att påsken varit glad med många berättelsefyllda ägg. Jag som skriver till er heter Kiraki Christoforidis och är ledamot i Berättarnät västs nya styrelse. Låt mig börja med att presentera den nya styrelsen: Krister Jonasson är vår nya ordförande. Klicka här nedan om du vill veta mer!


Ledamöter: Christer Willén, Juri Vaba, Ulf Ärnström, och så jag. Suppleant: Annika Rockström. Vi har haft ett första möte med alldeles färsk nyskaparanda. Framför oss har vi ett spännande berättarår. En nyhet är vårt arbete med att skapa ett forum där berättare och lyssnare kan komma närmare varandra. Visserligen behövs det berättare som berättar och lyssnare som lyssnar och vi kommer fortsätta med dessa träffar. Men vi tror även att det kan vara bra med lekfulla möten där rollerna kastas omkull, där alla kanske befinner sig på scen, eller i publiken… Vi kallar det Berättar(lab)oratorium och det hela kommer att drivas av Ulf Ärnström tillsammans med Petra Alves. Vi återkommer med mer information om detta. Men håll utkik, det kommer bli kreativt, roligt och galet.

Detta har hänt:
Den 20 mars var det världsberättardagen med tema träd. Vi hade en vandrande berättarföreställning i Botaniska trädgården tillsammans med dendrologen Björn Andrén och berättarna Krister Jonasson, Ulf Ärnström och Kiriaki Christoforidis samt en tapper publik (det var kallt) på ca 25 personer. Vi fick höra tre olika berättelser om träd men också en mängd fakta, tex att det finns olika sätt att räkna ut åldern på ett träd. Vet ni hur gammalt ett träd kan bli? Björn Andrén berättade om ett träd som var enormt och mycket gammalt. Man ville veta hur gammmalt trädet var men visste inte hur man skulle ta reda på det. En ”smart” person kom på att man kunde såga ner det och räkna årsringarna. Flera ”smarta” personer måste ha tyckt att det var en bra idé för det var vad man gjorde. Efter 4500 årsringar slutade man räkna…

Världsberättardagen firades i flera dagar. Berättare från hela Sverige hade kommit till Göteborg för att delta i olika aktiviteter. Det var skolberättarmässa, familjeföreställning, berättargala och årsmöten för BNV och BNS. Ja efter det var man lite trött.

Vill du annonsera?
Är du aktiv berättare och vill tala om att du finns? Sätt gärna in en annons på vår hemsida. Priset för att synas under ett år är 150:-. Kontakta Ulf Ärnström som ansvarar för hemsidan på anansi@live.se

Snart kommer våren!
Jo jag vet, det finns något meteorologiskt begrepp som kallas vår och vi är säkert där redan nu. Men jag tycker det är för kallt! Vi kan väl hjälpas åt och be de högre makterna om mer värme? För sen går det undan, sen kommer plötsligt sommaren och med den berättelserna vid elden.

Sagolika hälsningar

Kiriaki Christoforidis

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s